Xedule - meer dan roosteren alléén.
Unieke applicatie met geïntegreerde oplossing voor Plannen én Roosteren.

Xedule

Advitrae is leverancier en ontwikkelaar van Xedule, een moderne planning- en roosterapplicatie.

Geïntegreerde oplossing voor Plannen én Roosteren

Om te komen tot een rooster is een grote hoeveelheid aan data nodig. Beschikbaarheidsgegevens en taakstelling van docenten en faciliteiten, de gewenste curricula, de logistieke voorwaarden die gesteld worden aan het onderwijs en de in te zetten faciliteiten, enz, enz. De combinatie van deze factoren noemen we ook wel de (jaar-)planning.

Advitrae heeft de filosofie dat de realisatie van een efficiënt rooster alleen mogelijk is als de data van de (jaar-)planning direct in te zetten is tijdens het roosteren. Roosteren wordt daarmee een samenspel van het optimaliseren van de planning, het vroegtijdig oplossen van knelpunten en het produceren van één (of meerdere) roosters.

Procesondersteuning en moderne architectuur

Door de volledige integratie van het plannings- en het roosterproces en de moderne Service gerichte architectuur wordt redundantie van data voorkomen, maar vooral ook druk op de organisatie voor het tijdig aanleveren van planningsdata en het onnodig overtypen van data. Xedule biedt volledige ondersteuning bij iedere stap binnen het planningsproces.

Ondersteuning PDCA-cyclus onderwijslogistiek

Met behulp van Xedule is het mogelijk om een optimaal rendement te halen uit de inzet van personeel en faciliteiten. Door de inzet van scenario's in combinatie met de beschikbare managament- en stuurinformatie wordt periodiek de PDCA-cyclus doorlopen en op deze wijze vindt optimalisatie van de onderwijslogistiek plaats.

Software as a Service (SaaS)

Xedule wordt als SaaS applicatie geleverd en via iedere courante versie van de browser via het internet ontsloten. Advitrae is volledig verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van Xedule, waardoor veel huidige kosten voor aanschaf, beheer en onderhoud wegvallen.

Xedule heeft een eigen website: www.xedule.nl. Hier vindt u hier meer informatie over de mogelijkheden van en de technologie achter Xedule.