Visma_overname

Visma zet met overname Advitrae vol in op de Nederlandse onderwijsmarkt

Visma zet met overname Advitrae vol in op de Nederlandse onderwijsmarkt

Deel deze pagina

Eindhoven, 13 oktober 2020 – Visma, Europees leider in cloudbedrijfsoplossingen, neemt de leidende specialist in onderwijslogistiek Advitrae over. Met deze strategische overname, laat Visma zien nu vol te willen inzetten op de Nederlandse onderwijsmarkt.

Advitrae, opgericht in 2003, heeft als doel om de organisatorische uitdagingen die een onderwijsinstelling kent met werkende oplossingen te ondersteunen. Binnen de Nederlandse onderwijsmarkt is Advitrae marktleider op het gebied van de onderwijslogistiek, specifiek het proces van formatie, plannen en roosteren. Voor ruim 1.000.000 leerlingen, studenten en docenten worden er planningen en roosters gerealiseerd.

“In Visma heeft Advitrae een internationale partner gevonden die beschikt over veel kennis en ervaring op het gebied van innovatie in en ondersteuning van administratieve processen binnen het onderwijs,” zegt Peter Verdaasdonk, directeur Advitrae. “Deze kennis en ervaring op het gebied van onder andere softwareontwikkeling, business proces modelling en operational research, is een verrijking voor onze organisatie. Het is onze ambitie om onderwijsinstellingen praktische en duurzame software te blijven bieden, zodat zij het gewenste onderwijs van nu en in de toekomst optimaal, effectief en betaalbaar kunnen organiseren”.

“Met Advitrae heeft Visma een Nederlandse vernieuwer gevonden die in het hart van het primaire onderwijs proces zit en bewezen innovatief is,” zegt John Reynders, Country Director Visma Benelux. “Samen hebben we dezelfde ambitie: het ontwikkelen van systemen voor de logistieke en administratieve organisatie van modern onderwijs. Dankzij de overname van Advitrae voegen we een logistieke laag toe aan ons bestaande HR en financiële  cloud-ecosysteem voor de onderwijsmarkt. In de nabije toekomst zullen wij meer inzichten geven in hoe we middels dit cloud-ecosysteem onze klanten nog meer toegevoegde waarde bieden met nieuwe innovaties.”

Advitrae zet, onder de huidige naam, de bedrijfsactiviteiten als zelfstandige organisatie voort. De organisatie zal als onderdeel van de Visma-familie samenwerken met de andere Visma-bedrijven in het educatie-ecosysteem. Informatie wordt zodoende makkelijker uitgewisseld waardoor Visma-klanten nog meer voordeel uit hun software halen.Er zijn geen managementwijzigingen met deze overname gemoeid.

Over Visma
Visma biedt software en diensten die de belangrijkste bedrijfsprocessen in de private en publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma-groep is actief in de hele Scandinavische regio, samen met de Benelux, Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 11.000 medewerkers, meer dan 1.000.000 klantcontracten en een netto-omzet van € 1,5 miljard in 2019, is Visma een van Europa’s toonaangevende softwarebedrijven.
Het software aanbod van Visma op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-overheid. Naast Visma Connect en Visma Software zijn ook bekende organisaties als Visma Raet, Visma Roxit, ProActive, Davilex, Visma Idella, Dotweb, HR2day, PinkWeb, PlusPort, Visma Verzuim, Visma Circle, Onguard, Visionplanner, IntraData, Nmbrs, Yuki en Cash Bedrijfssoftware onderdeel van de Visma-groep. Visma is titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.

Over Advitrae
Advitrae is een Nederlandse onderneming met vestigingen in Eindhoven en Arnhem. Met een vakkundig team aan professionals faciliteert het bedrijf het onderwijs met logistieke software oplossingen voor de invulling en uitwerking van formatie, planning- en roostering. Dit doet Advitrae voor het primaire- en voortgezet onderwijs, middelbaar- en hoger beroepsonderwijs en universiteiten. Naast software levert zij diensten als consultancy en training. Op deze manier stelt zij de scholen in staat om goed onderwijs efficiënt, betaalbaar en gepersonaliseerd te organiseren.

Gerelateerde artikelen

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.