
20 jul Avans Hogeschool: Mijlpaal voor programma Onderwijslogistiek
Avans Hogeschool en Advitrae gaan samenwerking aan
Deel deze pagina
Het inplannen van lessen is altijd een grote uitdaging. Avans Hogeschool heeft maar liefst 54 hbo-opleidingen, 29.500 studenten en 2.800 medewerkers. Samen delen we de leslokalen binnen de 12 gebouwen van Avans. Daarbij hebben studenten en docenten allemaal hun eigen wensen en is er niet altijd een geschikte ruimte beschikbaar.
Het programma Onderwijslogistiek optimaliseert het logistieke onderwijsproces van Avans. Van onderwijs ontwikkelen tot plannen en roosteren. Dit verandertraject is een gezamenlijke trektocht.
Roosters voor lessen en toetsen zijn straks eerder beschikbaar. We maken het beter studeerbaar, doceerbaar, organiseerbaar en betaalbaar. Ook is er voor studenten en docenten straks meer ruimte om onder voorwaarden zelf hun agenda in te plannen.
Mijlpaal gevierd, contract getekend
Het programma Onderwijslogistiek zit nu in een nieuwe fase. We gaan onze nieuwe onderwijslogistieke voorziening testen in de praktijk. Op dinsdag 4 juli tekende Diederik Zijderveld van het College van Bestuur het contract met Advitrae. Zij zijn leverancier van het pakket Xedule en onze strategische partner bij de implementatie.
Deze mijlpaal vierden we op 4 juli met alle betrokkenen bij het programma Onderwijslogistiek. Als dank voor hun bijdrage aan het programma en de voortzetting ervan.
In zijn speech sprak Diederik zijn dank uit aan programmamanager Jolande van Meer: “Er is veel werk verricht. Het traject is nu zover dat zowel academies als het College van Bestuur enthousiast zijn. Onderwijslogistiek is en blijft een belangrijke pijler die bijdraagt aan het verwezenlijken van onze ambities. Het is een randvoorwaarde om onze onderwijsvisie in praktijk te brengen.”
Koplopers
Deze mijlpaal was de officiële aftrap voor de zogenaamde koplopersfase. 5 opleidingen gaan onze nieuwe onderwijslogistieke voorziening nu testen. Onze koplopers zijn:
- Academie voor Algemeen en Financieel Management (opleiding HRM)
- Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie (opleiding ABC)
- Academie voor Marketing en International Business (opleidingen IBL en CE)
- de Associate degrees
Deze nieuwe voorziening omvat afspraken en aanpassingen op het gedrag, deskundigheid, processen en systemen op de onderwijslogistieke keten. Deze keten bestaat uit:
- onderwijs ontwikkelen
- prognosticeren van in- en doorstroom van studenten
- inzet van docenten plannen
- roosteren en agenderen van opleidingen en toetsen
Plan voor implementatie
Academies en diensten werken nauw met elkaar samen. Op basis van onze ervaringen maken we een implementatieplan voor alle overige Avans opleidingen. Het team hoopt dit voor juli 2018 af te ronden.
Bron: Ivans (interne nieuwssite Avans Hogeschool) Datum publicatie: 6 juli 2017
Animatie
De volgende animatie geeft een mooi beeld hoe Avans Hogeschool de toekomst ziet van Onderwijslogistiek:
Klik hier om de animatie te bekijken.
Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.