Henk Knevelbaard

Henk Knevelbaard over de integratie tussen Eduarte en Xedule.

Deel deze pagina

Het Alfa-college is het christelijke regionaal opleidingencentrum (roc) voor Noord- en Oost-Nederland, met vestigingen in de regio’s Groningen (inclusief de vestigingsplaatsen Leek en Assen), Hoogeveen en Hardenberg. Ongeveer 14.000 jongeren en volwassenen volgen bij het Alfa-college een opleiding of cursus, begeleidt door zo’n 1.250 medewerkers.

Alfa-college werkt met integrale oplossing voor de ondersteuning van de onderwijslogistiek

Net als veel andere onderwijsinstellingen is het voor het Alfa-college een blijvende uitdaging om onze onderwijsprogramma’s zo te organiseren, dat de inhoudelijke kwaliteit van het onderwijs zo goed mogelijk gewaarborgd wordt en we flexibel kunnen meebewegen met de behoefte in de markt.

Veel informatie die nodig is voor het logistieke proces wordt vastgelegd in meerdere systemen. Voorbeelden hiervan zijn gegevens en keuzes van studenten, de onderwijsproducten en het rooster. Het gaat erom dat we deze gegevens zo gebruiken dat het leidt tot een efficiënte organisatie. Hiervoor is het noodzakelijk dat deze systemen goed met elkaar kunnen ‘praten’ ”, aldus Henk Knevelbaard.

De doelstellingen van het Alfa-college

Om te komen tot het gewenste resultaat, heeft het Alfa-college zich de volgende hoofddoelen gesteld:

Henk Knevelbaard: “De doelstellingen die we hebben vastgesteld hebben we vertaald naar programmadoelen, welke bepalend zijn geweest voor de selectie van de ondersteunende systemen. Denk hierbij aan het doelmatiger omgaan met resources, betere ondersteuning van individueel onderwijs, betere ondersteuning voor het inschrijven op keuzevakken, workshops en gekanteld roosteren

Gekozen oplossing

Het Alfa-college heeft er voor gekozen om samen met Educus en Advitrae te werken aan één integrale oplossing ter ondersteuning van het onderwijslogistieke proces. Dit door een samenspel van de applicaties Eduarte en Xedule, die frequent met elkaar gegevens uitwisselen op basis van webservices.

De ervaringen met de gekozen totaaloplossing zijn uitstekend. De roosters die we met Xedule opleveren zijn van een zeer hoog niveau en hebben aantoonbaar geleid tot het efficiënter inzetten van met name de lokalen”.

Over de integratie tussen EduArte en Xedule zegt Henk Knevelbaard het volgende: “ We plukken nu de vruchten van de gekozen aanpak. We winnen veel tijd door het niet langer dubbel vastleggen van diverse logistieke gegevens, er wordt meer op een gestandaardiseerde wijze gewerkt en de roosters worden met één druk op de knop vanuit Xedule naar EduArte gestuurd”.

 

Gerelateerde artikelen

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.